Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Bijeenkomst Netwerk Energiebesparing & Duurzaamheid


Bijeenkomst Netwerk Energiebesparing & Duurzaamheid


Het Netwerk Energiebesparing & Duurzaamheid komt op 10 maart bij elkaar in Restaurant Grevelingen in Bruinisse. Op het programma staat onder meer een bezoek aan het windmolenpark in Nieuwe-Tonge.

Praktische informatie:

Datum:10 maart
Tijd:10.00 – 16.00 uur
Locatie:Restaurant Grevelingen,
Paralllelweg 1 / Grevelingendam, Bruinisse
Parkeren:Gratis naast het restaurant
OV:Ben je niet in het bezit van een auto, dan raden we aan met één van de andere leden mee te rijden. Stuur ons een mail en we helpen je carpoolen.
Kosten:Gratis voor leden


Programma

10.00Verzamelen met koffie


10.10Welkom
Door Ronald Franken (Aedes)


10:15Verkenning windenergie (inclusief bezoek windmolenpark)
Met medewerking van Monique Sweep (Deltawind)
Het stond al een tijdje op jullie verlanglijst: meer weten over windenergie. Monique Sweep van Deltawind vertelt niet alleen alles over de werking en het rendement van windenergie, de realisatie van een windmolenpark en kansen voor corporaties. Ze neemt ons ook mee naar het nabij gelegen Nieuwe-Tonge om van dichtbij deze gewiekte gevaartes te bekijken. Winddichte jas aan, kaplaarzen mee, want we hopen op veel wind!


12.30LUNCH


13.30Meewerken aan lokale initiatieven: Zon voor Huur Apeldoorn
Met medewerking van Jeroen Knoop (Ons Huis Apeldoorn)
Ons Huis Apeldoorn neemt deel aan het lokale bewonersinitiatief Zon voor Huur. Ons eigen netwerklid Jeroen Knoop vertelt over deze samenwerking. Waarom kozen ze voor deelname, hoe verloopt de samenwerking en vooral, hoe bewaak je als corporatie de belangen van je huurders.


14:30PAUZE


14:45Succesvol verduurzamen van gemengde complexen
Met medewerking van Pim Dumans (Woonstad) en Mirjam Pronk (Atrivé)
Het verduurzamen van huurwoningen in gemengde complexen is een hobbel die veel corporaties nog niet nemen. Door het afstoten van corporatiebezit, komen veel huurwoningen in een VvE terecht. Dat maakt verduurzaming er niet makkelijker op, want kopers en corporatie moeten het samen eens worden. Wat is dan een goede strategie? Daar is nog weinig kennis over beschikbaar. Met het oog op de toekomst besloot Woonstad samen met Atrivé deze taaie problematiek bij de kladden te grijpen. Zij delen de lessen die hun recente pilot opleverde.


16:00AFSLUITING met borrel & bite

Meld je hier aan


Over het Netwerk Energiebesparing & Duurzaamheid

Het netwerk Energiebesparing & Duurzaamheid is in 2009 opgericht en is een ontmoetingsplaats voor iedereen die een functie heeft op het gebied van energiebesparing en / of duurzaamheidsbevordering bij een woningcorporatie.

Doelstelling van het netwerk is onderlinge deskundigheidsbevordering van corporatiemedewerkers door middel van het uitwisselen van informatie, kennis en ervaring. Het netwerk biedt een dynamisch overzicht van deze medewerkers en hun kennis en kunde op het gebied van bepaalde projecten.

Meer informatie over het netwerk Energie & Duurzaamheid


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door u te abonneren op onze (maandelijkse) nieuwsbrief.

Aanmelden