Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Fors besparen op vastrecht

februari 2015

Bianca Koster, projectleider Vastgoed bij Stadlander, bracht alle complexen met collectieve meters (AV-meters) in beeld voor de warmtewet. Achter deze meters wonen 2.200 huurders. Zo’n 350 gas en elektrameters worden naar slimme meters omgezet. Tijdens deze vervanging werd ook het vermogen van de aansluiting aangepast op het complex. Enexis voerde dit uit bij 120 complexen met een nieuwe techniek. Dat resulteert in een besparing op de jaarlijkse vaste kosten van € 165,- per meter, ofwel € 20.000,- voor 120 meters.

De meters van 1 X 35 ampère of 3 X 25 zijn omgezet naar 1 X 6 ampère aansluitingen. Deze besparing komt via de servicekostenafrekening ten gunste van de huurder. De besparing varieert afhankelijk van het aantal woningen achter de meter van € 12,- tot € 18,- per jaar. Een slimme maatregel, want de bewoner merkt het meteen in zijn portemonnee.

Lucien Reyns, manager Techniek bij Woningstichting Hulst, deed hetzelfde eerder voor de liftaansluitingen. Ook dit leverde een fikse besparing op het vastrecht op van gemiddeld € 560,- euro per lift.

Meer informatie


Volg Huren met Energie op twitter