Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Groene Huisvesters awards voor woningstichting Etten-Leur, Wonion en OFW

9 oktober 2015

Woningstichting Etten-Leur, Wonion en OFW (Oost Flevoland Woondiensten) hebben de Groene Huisvesters awards 2014 gewonnen. Woningstichting Etten-Leur heeft de meeste labelstappen gerealiseerd in 2014. Wonion is de snelste stijger naar gemiddeld label B. OFW behaalde de laagste Energieindex (gemiddeld label B) in 2014.

De Groene Huisvesters reiken elk jaar awards uit en zetten hiermee de corporatie met het laagste energielabel, degene die de meeste labelstappen heeft gemaakt en de corporatie met de laagste Energieindex in het zonnetje. De deelnemers wisselen onderling hun prestaties uit vanuit de SHAERE-database en delen ervaringen hoe zij zo goed mogelijk kunnen presteren.

Karo van Dongen, bestuurder van Woonstichting Etten-Leur, nam de award voor zijn organisatie in ontvangst. Woningstichting Etten-Leur heeft onder meer een Woonlastentool ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen voordat zij een woning gaan huren zien wat de totale woonlasten zijn. Niet alleen de huur, maar ook de bijkomende kosten, zoals energiekosten. Huurders kunnen hierbij aangeven hoe groot hun huishouden is.

Wonion heeft verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid. De woningstichting doet onder mee met de realisatie van een energieneutrale buurt, namelijk de Bomenbuurt in Ulft. De buurt bestaat uit 39 sociale huurwoningen. De woningen in Bomenbuurt wekken zelf de benodigde energie op voor het verwarmen van de woning, de ventilatie en warm water en verlichting.

Groene Huisvesters is een samenwerking tussen corporaties, het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en Aedes om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te versnellen. Bestuurders werken samen aan het oplossen van knelpunten, het benutten van kansen en het beleid voor een duurzame woningvoorraad, betaalbare woonlasten, veilig en comfortabel wonen.
Karo van Dongen van Wonion over de Woonlastentool


Volg Huren met Energie op twitter