Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Nieuws Huren met Energie


Langedijk: 28 procent eengezinswoningen zonnepanelen

juni 2015

Woningbouwvereniging Langedijk voorziet dit voorjaar bijna 100 woningen van zonnepanelen. In 2013 werden al 165 eengezinswoningen van panelen voorzien. De corporatie heeft 900 eengezinswoningen, waarvan 28 procent straks voorzien is van zonnepanelen.

Lees verder


Woningcorporaties maken kennis met Nul op de Meter

mei 2015

Energiesprong nodigt woningcorporaties uit kennis te maken met Nul op de Meter. Een betere woning, energieneutraal en dat met gelijke woonlasten voor de bewoners. Het kán en dat laten we graag zien tijdens de Nul op de Meter excursies.

Lees verder


Tablis Wonen: samenwerken aan duurzaamheid

april 2015

Intern draagvlak is van belang bij de aanpak van energiebesparing. Maar het geeft ook energie om samen te kijken hoe de aanpak nog beter kan. Dit kwam naar voren in de workshop ‘intern draagvlak energiebesparing’ die Leo Timmer van Tablis Wonen en energieambassadeur Marlou Boerbooms op 17 maart hebben gehouden.

Lees verder


Woonveste introduceert PEPhuis-label

april 2015

Woningcorporatie Woonveste heeft dinsdag 31 maart haar eerste woningen met het nieuwe PEPhuis-label opgeleverd. Het gaat om dertien extreem energiezuinige eengezinswoningen in de nieuwbouwwijk Geerpark in Vlijmen. Bewoners van PEPhuizen profiteren van aanmerkelijk lagere woonlasten. Voorafgaand aan de oplevering van de eerste PEPhuizen is het PEPhuis-label officieel onthuld.

Lees verder


Jeffrey Mennen volgt Marlou Boerbooms op als energieambassadeur

april 2015

Vanaf mei versterkt Jeffrey Mennen het team van Energieambassadeurs. Jeffrey gaat aan de slag in de provincies Zeeland en Zuid-Holland en vervangt EnergieAmbassadeur Marlou Boerbooms. Marlou heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opzet van Huren met Energie.

Lees verder


Ketelweigeraars verliezen hoger beroep

Jaarlijks sterven er mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Om het risico hierop te beperken, verdient uitfasering van open toestellen prioriteit. Stadsgenoot won onlangs een rechtszaak tegen huurders die weigerden om medewerking te verlenen van het plaatsen van een HR-ketel. Veiligheid voor alles.

Lees verder


Zelf energiebesparende producten kiezen met De Groene Keuze Van

maart 2015

Huurders in Katwijk kunnen zelf energiebesparende producten kiezen voor hun woning naast de reguliere renovatieprojecten. Woningcorporatie Dunavie is onlangs gestart met De Groene Keuze Van. Hiermee kunnen huurders zelf kiezen met welke aanpassingen zij hun woning energiezuiniger maken.

Lees verder


Woningcorporaties en provincie in Drenthe sluiten Energieconvenant 2015-2020

maart 2015

Drentse woningcorporaties en de provincie Drenthe zetten zich de komende vijf jaar opnieuw samen in voor vermindering van het energiegebruik en een verdere besparing van de CO2-uitstoot in huurwoningen. Donderdag 5 maart ondertekenden de directies en gedeputeerde Henk van de Boer het Energieconvenant 2015-2020 bij Green Planet in Pesse.

Lees verder


Wijzigingen van energielabel naar EnergieIndex

februari 2015

De onderliggende rekenmethodiek van het energielabel is per 1 januari 2015 gewijzigd. Woningen kunnen in een andere Energie-Index-puntenklasse belanden, wat gevolgen kan hebben voor corporaties die een aanvraag indienen voor de STimuleringsregeling EnergiePrestatie huursector (STEP). Huren met Energie brengt de wijzigingen in kaart en zet de drie aanvraagroutes voor u op een rij.

Lees hier het hele bericht


Fors besparen op vastrecht

februari 2015

Bianca Koster, projectleider Vastgoed bij Stadlander, bracht alle complexen met collectieve meters (AV-meters) in beeld voor de warmtewet. Achter deze meters wonen 2.200 huurders. Zo’n 350 gas en elektrameters worden naar slimme meters omgezet.

Lees hier het hele bericht


Zonnig-Limburg Fase 2:
3.000 woningen met zonnepanelen, 4 keer winst

februari 2015

Zonnig-Limburg, een samenwerkingsverband van tien Limburgse woningcorporaties en de Provincie Limburg, heeft haar selectietraject rondom de levering en installatie van minimaal 3.000 zonnepanelensystemen afgerond. Na een uitgebreid aanbestedingstraject, gebaseerd op prestatie-inkoop, is Tautus gekozen als partner voor dit project. Hiermee is een belangrijke stap in het proces gezet. Via Zonnig-Limburg gaan de tien deelnemende corporaties in drie jaar tijd gezamenlijk minimaal 3.000 huurwoningen voorzien van zonnepanelen.

Lees hier het hele bericht
Volg Huren met Energie op twitter