Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Stroomversnelling vraagt Tweede Kamer om snelle wetswijziging EPV

14 december 2015

Een wetswijziging die het mogelijk maakt om voor nul-op -de-meterwoningen een energieprestatievergoeding (EPV)te vragen. Dat is wat de Stroomversnelling vraagt in een brief aan de Tweede Kamer:

Energieprestatievergoeding

In de Stroomversnelling werken bouwers en woningcorporaties samen aan de renovatie van 11.000 woningen tot energiezuinige nul-op-de-meter-woningen. Een van de voorwaarden voor het slagen van nul-op-de-meterrenovaties is een wetswijziging die het mogelijk maakt om voor deze woningen een energieprestatievergoeding te kunnen vragen aan huurders. Daardoor kunnen woningcorporaties investeren in vergaande duurzaamheid en onderhoud van de huurwoningen.

‘De vertraging van de wetswijziging brengt ons als initiatiefnemers en daarmee het project als zodanig in steeds grotere problemen’, schrijft de Stroomversnelling. Bouwers en corporaties willen graag door en de renovatie opschalen naar grotere aantallen. Zonder EPV lukt dat niet.

Snelle behandeling

Op 25 juni 2015 is het wetsvoorstel Wijziging van de Uitvoeringswet Huurprijzen Woonruimte bij de Tweede Kamer ingediend voor afspraken over deze ‘energieprestatievergoeding’. In de brief aan de Tweede Kamer dringt de Stroomversnelling aan op zeer snelle behandeling zodat er voor de jaarwisseling een akkoord is.Volg Huren met Energie op twitter