Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Woningcorporaties maken kennis met Nul op de Meter

Energiesprong van Platform 31 nodigt woningcorporaties uit kennis te maken met Nul op de Meter. Een betere woning, energieneutraal en dat met gelijke woonlasten voor de bewoners. Het kán en dat laten we graag zien tijdens de Nul op de Meter excursies.

Ontwikkelingen Nul op de Meter

De beweging naar Nul op de Meter begint in een stroomversnelling te raken. Verschillende woningcorporaties in het land hebben het afgelopen voorjaar hun eerste Nul op de Meter woningen gerealiseerd. De bouwsector is volop in ontwikkeling; concepten worden verbeterd en de wetgeving omtrent de Energieprestatievergoeding (EPV) is naar verwachting in juli definitief. Binnen verschillende corporaties heeft al een serieuze verkenning plaatsgevonden over de mogelijkheden om te starten met Nul op de Meter renovaties.

huis met nul op de meter

Kijken en verdiepen

Om met woningcorporaties in gesprek te blijven over de mogelijkheden van Nul op de Meter, hen bij te praten over de laatste stand van zaken (o.a. de Energieprestatievergoeding en prestatiegarantie) en dieper in te kunnen gaan op vragen die er leven, nodigt Energiesprong woningcorporaties uit een kijkje te nemen in de eerste Nul op de Meter woningen in Nederland. Het blijft niet bij kijken alleen. Na een inspirerende rondleiding volgt een verdiepingssessie waarin wordt ingegaan op thema’s die belangrijk zijn voor de specifieke woningcorporatie.

Voor wie?

De Nul op de Meter excursie is bedoeld voor bestuurders, betrokken MT-leden, managers financiën, managers vastgoed en beoogde projectleiders van een woningcorporatie. Op die manier heeft ‘iedereen’ in de organisatie dezelfde kennis in huis zodat vanuit daar de mogelijkheden van Nul op de Meter vanuit verschillende perspectieven bekeken kan worden.

Aanmelden voor een Nul op de Meter excursie

Bent u werkzaam bij een woningcorporatie en wilt u uw collega´s inspireren en kennis van Nul op de Meter aanbieden? Dat kan. Energiesprong biedt de volgende mogelijkheden aan om op in te tekenen.

Belangrijk hierbij is dat u zich met minimaal 3 en maximaal 15 personen inschrijft. Schrijft u zich snel in zodat u zeker bent van een plek, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanmelden kan hier: http://energiesprong.nl/blog/aanmelden-excursie/

Heerhugowaard, Borsboomstraat 4
11 juni 9.00 – 12.00
16 juni 9.00 – 12.00

Soesterberg, Buys Ballotlaan 37, 39
9 juni 9.00 – 12.00
15 juni 9.00 – 12.00

Tilburg, Sage ten Broeklaan 61
10 juni 9.00-12.00
17 juni 9.00 -12.00
23 juni 9.00 -12.00
24 juni 9.00 -12.00
30 juni 9.00 -12.00

Let op! Vanaf september biedt Energiesprong deze excursies nog steeds
aan, maar dan tegen een vergoeding. Dus als u Nul op de Meter wilt verkennen
grijp dan deze kans.

Energiesprong

Platform31 voert het innovatie- èn aanjaagprogramma Energiesprong uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Doel van het programma is om op grote schaal vraag en aanbod te laten ontstaan voor gebouwen zonder energienota: woningen, kantoren, winkels, gebouwen van zorginstellingen. Daarvoor jagen we de markt aan en benutten
we kansen die we in de markt zien ontstaan om een transitie te maken.

Onderdeel van Energiesprong is de Stroomversnelling waarin 111.000 sociale huurwoningen worden gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM).

Jasper van de Munckhof coördineert het programma; jasper.vandemunckhof@platform31.nl


Volg Huren met Energie op twitter