Contact

Meer informatie over het programma Huren met Energie:

Zelf energiebesparende producten kiezen met De Groene Keuze Van

Huurders in Katwijk kunnen zelf energiebesparende producten kiezen voor hun woning naast de reguliere renovatieprojecten. Woningcorporatie Dunavie is onlangs gestart met De Groene Keuze Van. Hiermee kunnen huurders zelf kiezen met welke aanpassingen zij hun woning energiezuiniger maken.

Zelf de regie

Bij de Groene Keuze Van neemt de klant zelf de regie bij verbouwingen aan zijn woning. De woningcorporatie selecteert een deel van de woningen waar verbeteringen op het gebied van energiebesparing gewenst zijn. Vervolgens krijgen huurders tijdens een bewonersbijeenkomst informatie over de beschikbare producten en bijbehorende huurverhogingen. Na de bijeenkomst kunnen bewoners via de catalogus op de website producten bestellen.

Niet meer afhankelijk

Door mee te doen aan De Groene Keuze Van zijn huurders niet meer afhankelijk van de verhuurder voor verbeteringen aan hun woning. “Een gemiddelde corporatie kan in een periode van tien jaar ongeveer eenzesde deel van haar bezit renoveren”, zegt Gerwen van der Linden van woningcorporatie Dunavie. “Huurders die hun huis willen verbeteren en afhankelijk zijn van de verhuurder moeten dus veel geduld hebben. Bij De Groene Keuze Van kunnen zij zelf, los van de door de woningcorporatie geplande renovatieprojecten, bepalen hoe en wanneer zij hun woning willen verbeteren.”

Meer doen met beschikbaar budget

Dunavie heeft afgelopen zomer een klantonderzoek gehouden. “Een van de uitkomsten was dat wanneer huurders zelf mogen kiezen, zij bereid zijn meer te betalen”, zegt Van der Linden. “Een ander voordeel van de Groene Keuze Van is dat we meer kunnen doen met het beschikbare budget. Voorheen moesten voor een individuele aanvraag vijf tot zeven mensen aan het werk. Door te werken met de menukaart van De Groene Keuze Van kan een persoon de vraag van de huurder in behandeling nemen.”

In de eerste week heeft 20 procent van de bewoners van het eerste complex al besteld bij De Groene Keuze.”Maar we willen uiteraard nog veel meer huurders bereiken met dit aantrekkelijk aanbod om woningen energiezuiniger te maken”, aldus Van der Linden.


Volg Huren met Energie op twitter